Je bent hier:  Home  /  Actueel  /  Nieuws  /  DFD lijdt 3e nederlaag op rij tegen Ritola

DFD lijdt 3e nederlaag op rij tegen Ritola

DFD lijdt 3e nederlaag op rij tegen Ritola Vergroot afbeelding

Terwijl de voorbeschouwing van Esther Kloosterman in het wekelijkse programmaboekje fel geschreven is en vol 'kriich' zit, moet het talrijke publiek zaterdagavond in Sporthal de Hege Walden wederom lijdzaam toezien hoe hun eigen vlaggenschip zich naar de derde nederlaag op rij knokt.

Knokken, dat is wel het juiste woord, want dat is wat het achttal van coach Edgar Vellinga deze week zeker anders doet dan vorige week. Waar het vorige week lijdzaam toekeek hoe De Waterpoort er met de punten van door ging, werd er tegen Ritola wel alles in de strijd gegooid om de punten thuis te houden. De spelers begonnen fel en wilden Ritola laten blijken dat het hier wel degelijk "om de knikkers" ging.

De wedstrijd ging in ieder geval tot de pauze steeds gelijk op en duidelijk zou worden dat het hier nog twee kanten op kon. Over en weer werd er gescoord en hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Na de pauze werd duidelijk dat Ritola toch net wat beter in de wedstrijd zat, scherper was in de afronding en de kansen er net wel in gooide. DFD had pech, een aantal prachtige 100% kansen werden niet verzilverd en dat leidde tot een kleine voorsprong van Ritola. Anderszijds geldt ook hier weer het gezegde: geluk dwing je af en dat zat er vanavond wederom niet in. Het publiek moest toekijken hoe Ritola in de slotfase de wedstrijd op slot gooide en uiteindelijk met 13-17 aan het langste eind trok. Een zure appel voor DFD 1, dat hiermee defintief de kleinste kans op het kampioenschap die er nog was voorgoed in de ijskast zette.

DFD 2 deed in de strijd om het kampioenschap wel goede zaken. Zij wisten de baas te blijven over Ritola 2 door met 12-9 te winnen. Bijkomend voordeel was dat De Waterpoort thuis tegen Quick '21 2 de punten liet liggen, waardoor DFD 2 nu met een ruime voorsprong van maar liefst 4 punten op de nummer 2 voorstaat in de strijd om de titel.

Plaats een reactie
(wordt niet getoond op de website)


(antwoord in cijfers)