Je bent hier:  Home  /  Actueel  /  Nieuws  /  DFD onderuit tegen De Waterpoort

DFD onderuit tegen De Waterpoort

DFD onderuit tegen De Waterpoort Vergroot afbeelding

DFD 2 startte de avond tegen de voor ons welbekende tegenstander De Waterpoort. Na een knappe wedstrijd, werd dit toch nog zeer spannend. Gelukkig maakte invaller Foppe Nicolai aan alle twijfel een eind, door in de laatste minuten een welverdiend gelijkspel op het bord te schieten. 10-10 en dus nog steeds een ruime koppositie voor DFD 2.

Voor DFD 1 was het een ander verhaal. De verwachtingen konden in dit nieuwe jaar niet waargemaakt worden, wat resulteerde in een 12-18 nederlaag. Ondanks dat DFD het bal opende met een prachtige kleine kans van Ruurt Postma, zou later blijken dat dit het enige moment in de wedstrijd was waarop DFD de voorsprong pakt. Bij een stand van 3-5, als er ca. 14 minuten gespeeld zijn, moet de scheidsrechter het spel stilleggen vanwege een blessure. Na enig overleg blijkt dat deze scheidsrechter de wedstrijd helaas niet kan hervatten en is het wachten op de heer Keuning, die aanvankelijk de wedstrijd van DFD 3 zou fluiten. Na een half uur onderbreking gaat het spel verder onder leiding van de heer Keuning. Voor DFD zal blijken dat dit het breekpunt in de wedstrijd is. De Waterpoort pakt het spel gelijk weer goed op en DFD kan er weinig tot niets tegenover zetten. In deze periode slaat De Waterpoort een gat van 5 doelpunten, wat een ruststand van 5-10 op het scorebord zet.

Het is voor DFD duidelijk wat er moet gebeuren, het heft moet in eigen handen genomen worden. Even lijkt het erop dat DFD zich herpakt, maar na een korte inhaalrace moet men in De Waterpoort toch hun meerdere erkennen. Eerlijk is eerlijk, De Waterpoort is aggressiever, fysieker, feller en duidelijk zuiverder in de afronding. Uiteindelijk moet DFD lijdzaam toezien hoe De Waterpoort geleidelijk hun voorsprong verder uitbouwt tot de uiteindelijk 12-18 uitslag. Door deze nederlaag, verliest DFD de aansluiting met de koppositie en staat nu helaas op een gedeelde 3e plaats in de competitie.

Vanwege de blessure van de scheidsrechter van het 1e loopt het hele programma uit en start het 3e pas hun wedstrijd tegen Noordenveld 2 om 21.25 uur. Omdat de heer Keuning al een wedstrijd in de benen heeft, is gelukkig onze eigen Andries van der Meer wederom bereid gevonden om de ploegen uit de brand te helpen. Hij zorgt ervoor dat de wedstrijd door kan gaan, door hier als invalarbiter op te treden. Het 3e speelt vervolgens een knappe wedstrijd en wint overtuigend met 22-17 van Noordenveld 2. Een zeer welkome overwinning, wat resulteert in een 6e plaats in de competitie. Het vizier kan nu weer naar boven worden gericht!

Plaats een reactie
(wordt niet getoond op de website)


(antwoord in cijfers)