Je bent hier:  Home  /  Actueel  /  Nieuws  /  DFD trekt aan het langste eind tegen Oerterp

DFD trekt aan het langste eind tegen Oerterp

DFD trekt aan het langste eind tegen Oerterp Vergroot afbeelding

Op een zonovergoten en warme 1e dag van oktober trad DFD aan tegen Oerterp. Een belangrijk duel voor DFD, gezien het feit dat Oerterp voorafgaand aan deze wedstrijd nog maar 3 punten had verzameld, tegen 6 punten voor DFD. Om het gat met de ploegen onderaan in de competitie groter te maken en zelf goed zicht te houden op de koppositie in deze 1e klasse, moest er dus gewonnen worden door de Oentsjerkers.

De eerste helft was voor Oerterp, die fel en scherp uit de startblokken kwam. Binnen no time stond DFD tegen een achterstand van 6-2 aan te kijken. Oerterp was feller in duels, scherper in de afronding en had de zaakjes ook in verdedigend opzicht goed voor elkaar. DFD had in beide vakken moeite om de concentratie vast te houden en elkaar te vinden. Verdedigend werden er te makkelijk kansen weggegeven, er werden teveel passfouten gemaakt en aanvallend lukt het maar niet om de bal door de korf te krijgen. Niet veel later werd het zelfs 9-4, een gat van 5 doelpunten. Dat er in de 2e helft wat moest gebeuren, was zo klaar als een klontje.

Marijke Maat kwam direct na rust in het veld en speelde een verdienstelijke tweede helft. Na rust leek er een ander DFD in het veld te staan. De concentratie was terug, er werden minder fouten gemaakt en men wist ook de weg naar de korf steeds beter te vinden. Ook verdedigend was iedereen weer bij de les en daardoor werd het voor Oerterp steeds moeilijker om de voorsprong te behouden. DFD krabbele langzaam overeind en wist zo'n kwartier voor tijd eindelijk op 12-12 te komen. Daarna was de koek op voor Oerterp en was het DFD dat de wedstrijd domineerde. Voor het eerst werd er een voorsprong behaald, die niet meer uit handen zou worden gegeven. Over en weer werd er nog wel gescoord, maar het was duidelijk dat DFD deze wedstrijd naar zich toe zou trekken. Uiteindelijk resulteerde dit in een 19-17 overwinning. Fraai was het zeker niet, maar een prestatie was het absoluut. Een team dat zich na zo'n "dramatische" eerste helft weer kan herpakken en de wedstrijd kan beslissen, kan in mijn ogen nog heel ver komen deze veldcompetitie.

Saillaint detail was dat beide concurrenten bovenin punten lieten liggen. Heerenveen verloor met 17-15 bij Thrianta en ook De Parabool leverde de punten in bij Noordenveld (14-11_. Hierdoor staat DFD nu met 8 punten bovenaan in deze 1e klasse. Een prachtige start van deze veldcompetitie!

Plaats een reactie
(wordt niet getoond op de website)


(antwoord in cijfers)