Je bent hier:  Home  /  Actueel  /  Nieuws  /  DFD wint overtuigend

DFD wint overtuigend

DFD wint overtuigend Vergroot afbeelding

Het is een cruciale wedstrijd voor DFD. Bij de laatste wedstrijden is wel duidelijk geworden dat na het uitschakelen van de puntspelers van DFD het scorend vermogen van DFD veel te laag is. DFD speelt nu niet meer mee om het kampioenschap maar wil ook zeker niet moeten strijden tegen degradatie.
Na de laatste verlieswedstrijden ruiken de tegenstanders bloed en ziet elke tegenstander dat er nu kansen zijn tegen DFD. Het wordt tijd voor DFD om het heft weer in eigen hand te nemen.
Pallas ‘08 begint voortvarend aan de wedstrijd door snel een 2-0 voorsprong te nemen. Na een benutte strafworp door Hedman Tjibbe Lei en een doorloopbal van Nynke Koster komt DFD weer op gelijke hoogte. Het is een aantrekkelijke wedstrijd waarbij de beide ploegen niet veel voor elkaar onderdoen. Zes minuten voor het einde van de eerste helft staat het nog 8-8. Het initiatief ligt wel bij DFD maar het lukt DFD niet om los te komen van Pallas ‘08. Bij DFD vervangt Anton de Haan Ruurt Postma die met wintersport is. Anton, beschikt net als zijn broer Gerard, over een goed afstandsschot en knalt binnen een minuut twee keer de bal door de korf. Twee minuten later benut Hedman Tjibbe Lei zijn tweede strafworp en nog in dezelfde minuut scoort Foppe Nicolai een prachtig afstandsschot. Pallas ‘08 kan ineens het tempo niet meer bijbenen en Anton de Haan zet uit een kleine kans de comfortabele 8-13 pauzestand op het scorebord.
Na de pauze lijkt het alsof Pallas ‘08 zich al bij een nederlaag heeft neergelegd terwijl de doelpunten honger van DFD nog lang niet gestild is. In de negende minuut scoort Hedman Tjibbe Lei zijn derde strafworp en staat DFD al met 10-18 voor. Het meegereisde DFD publiek kan weer eens genieten van een zeer gevarieerd spelend DFD en van doelpunten die van alle kanten en door alle spelers gescoord worden. DFD controleert de wedstrijd en wint met ruime cijfers: 18-26.
“Waar we op getraind hebben komt er eindelijk uit”, aldus de opgeluchte trainer Edgar Vellinga na afloop van de wedstrijd.

Plaats een reactie
(wordt niet getoond op de website)


(antwoord in cijfers)