Je bent hier:  Home  /  Actueel  /  Nieuws  /  Toetje op de competitie

Toetje op de competitie

Toetje op de competitie Vergroot afbeelding

Zaterdagmiddag 9 juni heeft DFD 1 een beslissingswedstrijd gespeeld tegen Heerenveen 1 om het kampioenschap van de eerste Klasse en promotie naar de overgangsklasse.

“Voor ons is dit een toetje op de competitie.” Aldus trainer Edgar Vellinga die vandaag zijn laatste wedstrijd heeft gecoacht voor DFD. DFD is gaande het jaar beter gaan spelen en is enigszins verrassend gedeeld eerste geëindigd in de veldcompetitie. Vreemd genoeg heeft DFD in deze competitie 3 punten laten liggen tegen VenV die nota bene degradeert naar de tweede klasse.

DFD start veel te afwachtend in deze wedstrijd en laat het initiatief helemaal over aan Heerenveen. Heerenveen maakt dankbaar gebruik van deze onzekere beginfase van DFD en staat na ruim 10 minuten met 5-0 voor. DFD dreigt compleet weggespeeld te worden. Gerard de Haan opent na 12 minuten de score voor DFD met een vrije bal, hiermee schudt DFD de onzekerheid van zich af en begint de ploeg aan een inhaalrace. DFD knokt zich terug in de wedstrijd tot 7-5 vervolgens gaat de wedstrijd min of meer gelijk op en gaan de beide ploegen rusten bij de stand 11-8.

Na de pauze opent de Heerenveen de score en zet de marge weer op 4 punten. Weer knokt DFD zich terug en weet de marge tot twee keer toe tot 2 punten te verkleinen. Helaas voor DFD slaagt Heerenveen er telkens weer in direct tegen te scoren en na een kwartier in de tweede helft moet DFD Heerenveen laten gaan. Ondanks het inbrengen van Foppe Nicolai en Afke Zijlstra kijkt DFD met nog 20 minuten op de klok weer tegen een achterstand van 5 punten aan. De laatste fase van de wedstrijd staan beide ploegen lekker vrijuit spelen en wordt er van alle kanten gescoord.

“We hebben een prima wedstrijdstrijd gespeeld”,  aldus de afscheidnemende Afke Zijlstra, “maar Heerenveen was gewoon beter” . “We hebben hard gewerkt voor elkaar, maar ontbrak net dat beetje extra scherpte voor de juiste afronding”.

Eindstand Heerenveen 1- DFD1: 23-19.
“We zaten aan een elastiek” zei trainer Edgar Vellinga na afloop van de wedstrijd. “Maar het was net niet sterk genoeg”.

Plaats een reactie
(wordt niet getoond op de website)


(antwoord in cijfers)