Je bent hier:  Home  /  Kangoeroe Klup

Kangoeroe Klup

In september 2009 is DFD begonnen met het opzetten van de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup organiseert op zaterdagmorgen activiteiten voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot en met 5 a 6 jaar. Voor deze kinderen zullen spelletjescircuits worden uitgezet en zullen leuke andere activiteiten worden georganiseerd. Kinderen leren zo spelenderwijs hun motoriek en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Cursus

Een aantal personen binnen DFD is begonnen met het volgen van een cursus die aangeboden werd door de korfbal bond. Deze personen hebben binnen DFD anderen weer opgeleid zodat er een breder kader is ontstaan.

Op de zaterdagen dat de kangoeroeklup er is, staan er nu ongeveer 5 ‘juffen’ voor de groep. Met veel enthousiasme brengen zij de korfbalsport onder de aandacht, maar vooral het aspect ‘plezier’ staat voorop.

Alle scholen van de Trynwalden zijn op de hoogte gesteld van onze kangoeroe klup, waardoor wij ook hopen dat er in het seizoen van 2013-2014 weer nieuwe leden bij komen. De groep jonge kangoeroes is namelijk goed vertegenwoordigd maar het zou zo leuk zijn wanneer er volgend jaar ook wat meer 5-jarigen (eventueel 6-jarigen) bij zouden komen. DUS GEEF JE OP!

Kangoeroe klup een groot succes

De kangoeroe klup is binnen veel verenigingen een groot succes, waaronder ook binnen DFD. Vanaf de leeftijd van 3 jaar tot de leeftijd van 5 jaar, zijn kinderen welkom.

Er zijn voor dit seizoen nog 3 inloopochtenden in april en mei. Op deze ochtenden is het mogelijk om eens vrijblijvend te komen kijken bij de kangoeroe klup. We starten om 10.30 en gaan door tot ongeveer 11.15.

Deze inloopochtenden zijn in 2013 nog op 3 mei en 17 mei.

Hieronder staan enkele voorbeelden wat er vorig jaar bijvoorbeeld georganiseerd is voor de kangoeroe klup:

  • Een zwarte pieten parcours rondom Sinterklaas
  • Spelletjesochtend/middag bij kinderboerderij Stiens
  • Team van de week zijn bij de laatste thuiswedstrijd van DFD1
  • En nog veel meer...

Locatie kangoeroe klup

De bijeenkomsten worden gehouden op zaterdagochtend in de gymzaal te Gytsjerk.

Routebeschrijving »

Word lid van de kangoeroe klup

Kinderen kunnen lid worden van de Kangoeroe Klup tegen een kleine vergoeding van 2 euro per maand.

Voor opgave en informatie kun je contact opnemen met Jelske Vogel-v.d Bij: kangoeroeklup@kvdfd.nl of
06-1233 9431.

Kijk ook eens op de website www.kangoeroeklup.nl.